www.ConsultantaSEO.ro
Timisoara, Romania
Telefon: 0745 / 495532
Email:salha.luis@gmail.com
Sumar articol

Managmentul domeniilor web

Un rol foarte important intr-o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare o reprezinta si vechimea domeniului. De fapt, putem spune ca este o conditie vitala pentru a putea atinge rankinguri in top 10, pentru cautari ce trec de 1 milion de rezultate returnate.

Majoritatea dintre noi detinem domenii care inca nu au ajuns sa gazduiasca un portal.In acest caz, ce putem face cu ele ca sa le punem cat mai bine in valoare?Ca si o prima idee ar fi crearea unei pagini de index legate de domeniul in care doriti sa activati in viitor.In felul asta algoritmul google va sti ca viitorul site este in procesul de dezvoltare, iar in momentul in care noul site isi va face aparitia, cu zecile sau sutele lui de pagini, lucrurile vor lua o alta intorsatura. Siteul va intra intr-unul din filtrele si algoritmii Google.

Datele istorice sau background-ul domenilor(Historical Data)

Archive.org este un site ce se ocupa cu indexarea siturilor inca din 1996, avand o baza de date curenta de aproximativ 85 de miliarde de situri.Historical data joaca un rol foarte important in ratingul unui site si implicit in pozitionarea sa in SERPs(Search Engine Result Page).In ultimii ani, au aparut din ce in ce mai multe concepte precum Trust Rankul sau Website Authority. Acestea nu sunt altceva decat consecinte alte scorurilor obtinute pe baza istoricului siteului.In momentul in care un site lansat, algoritmi google incep procesul de analiza comparativa cunoscut si sub numele de footprints.Footprints reprezinta momentan un process continuu, insa pe viitor vor aparaea schimbari radicale in acest sens astfel viitoarele situri vor avea posibilitatea de a obtine un rank foarte inalt fara a detine o istorie.Tematica sitului, ritmul de crestere a sitului precum si ritmul de aparitie a linkurilor din exterior (IBL) reprezinta unii dintre factori comparati de Google. O singura pagina de prezentare, sigur nu va reusi sa treaca cu bine prin toate filtrele si, implicit va trebuie sa isi recladeaca trustul, prin intermediul Historical Data. In toata aceasta perioada de reconstructie, siteul va intra intr-un con de umbra, cunoscut sub numele de SandBox.

Pregatirea domeniului pentru lansare

Lansarea unui site reprezinta un factor important in reusita sau nereusita acelui portal in timp.Pentru ca totul sa decurga fara probleme, am redat mai jos cativa pasii simpli pentru o reusita fara probleme:

  • Primul pas e reprezentat de stabilirea tematicii sitului prin generarea de pagini care sa contina texte si cuvintele cheie, determinante pentru viitoarea platforma. Este indicat sa existe minim 10 pagini, cat mai aproape ca tematica cu viitorul proiect.
  • Crearea legaturilor catre ale situri este un pas foarte important, este indicat sa existe linkuri si catre paginile de interior.Precum anchor textul trebuie stabilit in functie de tematica sitului.
  • Un rol extrem de important il joaca actualizarea periodica a paginilor.Mai exact generarea de continut nou.La fel ca in cazul unui magazin alimentar.Robotii motoarelor de cautare sunt precum clientii acelui magazin alimentar.Acestia se orienteaza catre un continut cat mai calitativ si cat mai nou.

Urmarind acesti pasi speram ca viitorul dumneavoastra portal sa beneficieze de un avantaj contra concurentei deja existente.La fel ca in orice domeniu inceputul poate sa joace un rol definitor in reusita sau nereusita afacerii dumneavoastra.

Articole
Managmentul domeniilor web
Cateva secrete despre gestionarea domenilor web precum si lansarea unui portal
Mai multe detalii
Bazele optimizarii SEO
Cum sa obtin o pozitie mai buna in motoarele de cautare?
Mai multe detalii
Google Webmaster Tools
Noi facilitati in Google Webmaster Tools
Mai multe detalii